קודם כל,
אני חייב ורוצה להודות למיקי שמו על המתכון ועל כך שהוא פרסם אותו לציבור הרחב.
אני חייב ורוצה להודות למיקי שמו על המתכון ועל כך שהוא פרסם אותו לציבור הרחב.
הסיפור שלי
קורה לכם שאתם מוצאים מתכון באינטרנט ומובטחת לכם פיצה קריספית
וטעימה ובפועל אתם מקבלים פיצה אוורירית ולא טעימה? ובכן, גם לי זה קרה.
אבל רק קרה, כי מאז שנוכחתי לדעת על המתכון של מיקי שמו אני נפטרתי מבעיה הזו
(עוד פעם תודה למיקי שמו ;) ). הפיצה מדהימה. פשוט מדהימה. עם שימוש בגבינות הנכונות
(אפשר ואפילו רצוי רק במוצרלה) ושימוש ברוטב הנכון מובטחת (והפעם באמת) פיצה
קריספית וטעימה. השיטה שבה מיקי שמו אופה אותה מדהימה לא פחות - על מחבת.
אולי זה נשמע ממש לא - פשוט לא! אבל אתם טועים בגדול.. למעשה, פיצה על מחבת
זה האקט הכי קרוב שאפשר להגיע לתנור התעשייתי שיש בפיצריות הידועות. אני גם הגעתי לייאוש,
רציתי פיצה - קיבלתי לחם עם גבינה ועגבניה אבל הפעם זה לא הולך לקרות.
טוב, זה היה הסיפור שלי - עכשיו הזמן לגרום לכך שלכם היה סיפור משלכם. לתת מתכון.
המתכון (מיקי שמו בשיתוף עם נענע 10)
3 יחידות פיצה בקוטר 22 ס"מ
מצרכים לבצק:
540 גרם קמח
480 מ"ל מים (2 כוסות)
1 כפית מלח
10 גרם שמרים טריים
לרוטב העגבניות:
1 כוס עגבניות מקולפות
2 שיני שום קלופות
1 כף אורגנו טרי
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לתוספות:
200 גרם גבינת מוצרלה טרייה
3 עלי בזיליקום טריים
2 כפות זיתי קלמטה
100 גרם גבינת פיקורינו פרוסה דק (1 כוס)
שמן זית לזילוף
אופן הכנת הבצק והרוטב:
- לשים את כל חומרי הבצק כ- 6 דקות, עד לקבלת בצק חלק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
- הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל מצרכי הרוטב על אש בינונית, עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ - 15 דקות עד להסמכה קלה.
- מרסקים את הרוטב בבלנדר ומצננים.
הרכבת הפיצה:
- משטחים את הבצק בקוטר המחבת בעובי 4 מ"מ.
- מורחים מן הרוטב שכבה אחידה ונדיבה, מפזרים מוצרלה (חתיכות), בזיליקום, זיתים ופרוסות פיקורינו על גבי הרוטב.
- משמנים את המחבת ומחממים. מניחים בעדינות את הפיצה בתוך המחבת. מזלפים שמן זית בנדיבות.
- מכסים את המחבת ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר ולאחר מכן, מניחים על האש ל- 5 דקות. מגישים חם.
חוות דעת מישהו?
מניסיון שהיה לי עם חברים ומשפחה:
"הפיצה קריספית וטעימה, כל הכבוד" אמרה אמא.
"חחחח אין סיכוי שאתה עשית את זה" אמר חבר מניאק א'.
טיפים והערות השף
גם את הדברים הטובים ביותר ניתן לשפר ולתקן, ועם ניסיון של כמה וכמה פיצות אלה
ההערות והטיפים שיש לי על הפיצה הזו:
- "לבנות" את הפיצה בתוך המחבת. זאת אומרת לשים את הרוטב והכל שהבצק כבר במחבת.
- לעשות את הבצק דק דק מאוד על המחבת כי התברר לי שבמהלך ה"טיגון" הבצק עדיין תפס גובה.
עד כאן. תודה רבה למי שקרה וגם מי שלא :(
בכל מקרה אתם יותר ממוזמנים לרשום את חוות דעתכם וסיפור אישי
על פיצות. תודה שהייתם עם השף המשפשף, נתראה פעם הבאה.
השף המשפשף
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה