Powered By Blogger

קרם ברולה שף משפשף

קודם כל, קרם ברולה הוא מתכון נורא פשוט בניגוד למה שהוא ניראה, ולכן אין לי למי להודות משום שהמתכון הוא
לא אבסולוטי וטיפה לפה או לשם לא תשנה כלום.
הסיפור שלי
כשנחשפתי לראשונה לקינוח הצרפתי הזה ישר חשבתי איך לעזאזל עושים את זה...
היום, גיליתי לדעת שזהו אחד הקינוחים היותר פשוטים שיש, לא כמו קרואסון ודברים אחרים
שהצרפתים יודעים ואני פחות. הבעיה העיקרית הייתה הציוד המקצועי שנדרש (וגם לא ממש יקר):
ברנר (מבער), קעריות בגודל מתאים ומקלות וניל.
כעיקרון את הברנר אפשר לבקש מהשכנים, אבל את הקעריות קניתי מהחנות Golf & Co 
ואת המקלות וניל מטיב טעם. הציוד אינו קשה להשגה - הוא פשוט לא ממש ביתי.
כל אחד מהציוד שנאמר חשוב שיהיה כמו שהוא:
ברנר - עיקרון המנה הוא פיצוח הקרמל (סוכר שרוף), קעריות - לא קריטי אבל ככה זה בצרפת, 
מקלות וניל - הטעם פה כמעט נקבע בגללם וגם מוסיף למראה בנוקודותיו השחורות.
ברגע שהשגתם את הציוד אנחנו מוכנים לצאת לפעולה ולהתחיל בהכנה.

המתכון

6 יחידות לקערה בקוטר 5 ס"מ בעומק 4 ס"מ

מצרכים:
4 חלמונים (הצהוב של הביצה)
1.5 מיכלים של שמנת מתוקה (250 מ"ל כל מיכל)
1 מקל וניל
רבע כוס סוכר + הסוכר לציפוי הקרם.

אופן הכנה
הרתיחו בסיר את השמנת והסוכר וערבבו ל10 שניות. גרדו את מקל הוניל בעזרת גב הסכין והוסיפו לסיר.
בינתיים, קחו קערה ותערבבו בה את 4 החלמונים טוב טוב. 
כאשר הסיר מגיע לרתיחה הוסיפו בהדרגה את תוכן הסיר לקערה עם החלמונים. חשוב בהדרגה כדי שהביצה לא תתבשל. ערבבו ויצקו את התערובת לתוך הקעריות שהכנתם. הניחו את הקעריות בתוך תבנית שהוכנה מראש ובה מים רותחים במפלס של עד חצי מגובה התבנית, ואפו את התערובת שעה בטמפרטורה של 100-120 מעלות.
יש לציין שהתנור לא יהפוך את התערובת למרקם ג'לי אלא רק תבשל בהדרגה את הביצה. מה שיהפוך את הקרם לג'לי הוא הקירור. אחרי האפייה הוציאו את התבנית מהתנור ותעבירו את הקעריות לתבנית עם מים קרים (עד חצי ממפלס התבנית). 
אחרי 10 דקות העבירו את הקעריות למקרר והניחו אותם לשעתיים לפחות בקירור.
כאשר תרצו להגיש אותם תצפו את הקרם בסוכר ושרפו אותו עם הברנר על אש חלשה - בינונית עד לקבלת קרמל בגוון חום. הגישו את הקינוח ותוכלו אותו. כל הכיף הוא שהקרם קר והסוכר חם ולכן אין לשים במקרר ולאכול אחר כך.

חוות דעת מישהו?
היום רק מישהו אחד טעם את המתכון
"יותר טוב ממסעדות!!!" אמר א'.

טיפים והערות השף
גם את הדברים הטובים ביותר ניתן לשפר ולתקן, ועם ניסיון של כמה וכמה קרמים כאלה
ההערות והטיפים שיש לי על המנה הזו:
- לקרר אותה הרבה זמן.
- לשרוף את הסוכר באופן אחיד.

חישוב עלויות
ובכן, אני לא תמיד אעשה את הכותרת הזאת אבל בגלל שזה קינוח שלרוב הציוד לא ביתי אז..:
1.5 מיכלים שמנת מתוקה = 9.9 - 9.6 ש"ח
1 מקל וניל = 12.5 - 9 ש"ח
4 חלמונים = 4.46 - 4.43 ש"ח
סוכר = 0.5 ש"ח
מיכל גז = 0.5 ש"ח
מחיר למנה: 4.0 - 4.6 ש"ח

עד כאן. תודה רבה למי שקרה וגם מי שלא :( 
בכל מקרה אתם יותר ממוזמנים לרשום את חוות דעתכם וסיפור אישי
על המנה. תודה שהייתם עם השף המשפשף, נתראה פעם הבאה.

השף המשפשף

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה