Powered By Blogger

כעכים (עבאדי) שף משפשף

הסיפור שלי 
אני בספק אם אתם מכירים את השם "עבאדי" או "כעכים", אבל אני בטוח שגם אם לא הכרתם את השם עדיין הטעם יהיה מוכר. כעכים הם מעין בייגלים קטנים רק שהם יבשים יותר ופריכים יותר ולכן הם יותר משהו לנשנש מאשר אוכל. כעיקרון, לא היה לי שום ספק בהכנה וידעתי מה אני עושה והטעם היה טעים.. אבל אז נחפשתי למתכון אחר, 
ששינה את צורת המחשבה שלי ומהיום זה המתכון שאני מכין בו כעכים תמיד. הסוד פה הוא מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה), לא מדובר במשהו בריא במיוחד אבל הוא עושה פה את כל הטעם. אני ממליץ לכולכם להכין.

המתכון (תודה לאתר מתכונים ב10 דקות)
מצרכים:
  1. 2 כוסות קמח
  2. 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 
  3. 1/2 כוס שמן זית (או קנולה)
  4. 50 גרם מחמאה רכה בטמפ' החדר
  5. 1 כפית שטוחה מלח (לא מומלץ יותר שלא יצא מלוח מידי).
  6. 1/4 כוס מים
  7. והצהוב של הביצה לקישוט (ואם רוצים אז גם שומשום)

אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מעבדים את הבצק (אפשר עם הידיים) מספר דקות בודדות עד לקבלת בצק אחיד. (הבצק צריך להיות שמנוני, שניתן לעבוד איתו, שלא נדבק לידיים ולא יבש מידי).
מגלגלים עם הידיים חתיכה מהבצק לצורת נקניק ומהדקים בקצוות לצורת עיגול.
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה. מברישים את החלק העליון של הבצק בחלמון ומפזרים שומשום.  אופים 30-35 דקות. מוציאים ומצננים.
במידה והבצק דביק ניתן להוסיף קמח, ובמידה ויבש אפשר להוסיף נוזלים (מים).
חוות דעת מישהו?
"יותר טוב מכל הכעכים שהכנתי איי פעם" אמרה אמא.
כמו כן, גם אתם יותר ממוזמנים לרשום את דעתכם.

טיפים והערות השף
לא היו לי ממש הערות אבל אם התאמצתי למצוא אז:
- לדאוג שהצורה של העוגיה תהיה מדוייקת. 
חישוב עלויות
את חישוב העלויות המדויק אני לא אעשה במאפה הזה משום שהכל ביתי, אבל אני כן יכול להגיד
שהמוצרים זולים יחסית.
עד כאן. תודה שהייתם איתי ואשמח אם תמשיכו להיות איתי ותשתפו עם חברים :)
השף המשפשף

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה